Gravsten till barn

Gravsten till barn

En gravsten är er sista gåva till den avlidna. När det är ett barn som har dött så blir stenen ännu viktigare och de flesta lägger ner mycket tid på att välja rätt sten, design och text. Vi har ett stort urval av gravstenar till barn som håller hög kvalitet. Givetvis kan ni få er sten utformad precis som ni vill ha den.

Vi erbjuder mycket vackra kompositstenar. Materialet är kvartskomposit och det har många fördelar. Framförallt så möjliggör det för oss att etsa in fullfärgs-grafik i stenens yta och på så sätt skapa vackra texter och fina mönster.

Urval av monterade gravstenar till barn

Vi utformar er gravsten till barn 

En gravsten till barn har ofta vackra designer och mönster. Många tycker om att dekorera stenen med vita hjärtan som skänker kärlek till graven. Andra tycker om att dekorera stenen med en stående eller liggande nallebjörn.

Det finns många alternativ att välja mellan. Ni kanske redan har en förutbestämd tanke om hur gravstenen ska se ut. Annars kan ni kontakta oss för råd och tips så. Ni kan se många exempel på gravstenar till barn i vårt stora galleri.

För att dekorera gravstenen till ert barn så använder vi oss av en patenterad teknik för grafik-etsning. Vår metod möjliggör fullfärgs-grafik på all yta av stenen. Att etsa in grafik på ytan av stenen är det vi jobbar främst med. Resultatet blir mycket vackert och hållbart. Givetvis erbjuder vi dessutom en marknadsledande garanti på såväl sten som grafik. 

Dekorera gravstenen med bilder och texter

Det är vid gravstenen som familj, släkt och vänner ska samlas och mötas för att minnas den avlidna. Det är därför det är så viktigt att stenen skänker rätt känsla och värme till minnesplatsen. Hos oss på Peaceyard är alla gravstenar till barn unika.

Vi erbjuder allt från klassiska utformningar till moderna designer och mönster. Det är helt enkelt fritt fram för er att komma med förslag på hur ni vill att stenen ska se ut. Såväl gravsten som grafik och tillbehör kan anpassas utefter era önskemål. 

När det gäller en gravsten till barn så tycker många om att utsmycka den med fina dekorationer. Då får den ett mjukt och fint utseende som passar för de minsta liven. 

På våra gravstenar använder vi en patenterad högupplöst bildöverföringsteknik som gör det möjligt att ha obegränsat med bilder i fyrfärg på stenen. Färgerna är mycket beständiga och håller i många, långa år. Tack vare bilderna så kan ni få exakt den känsla och design ni vill ha.

Ni behöver inte heller begränsa er design, utan varenda millimeter av stenen kan designas med bilder och text. Tack vare vår grafiketsningsteknik kan ni i framtiden ändra såväl design som text om ni skulle vilja genomföra förändringar.

Fördelarna med att välja en kompositsten från Peaceyard

När ni ska välja en gravsten till ert barn, då finns det många fördelar med att välja en sten från oss på Peaceyard. Till skillnad mot gammaldags stenar och förlegade metoder så tillverkar vi er minnessten i hållbart material som går att designa och anpassa i all oändlighet. 

Det som kännetecknar våra stenar är framförallt att de är lättare. De både väger mindre och är enklare att rengöra, montera och underhålla. Eftersom stenarna är tillverkade i kompositsten så riskerar de inte att spricka med tiden. De påverkas heller inte av väder och vind utan utseendet är beständigt. Det är extra fördelaktigt här i Sverige då gravstenar konstant utsätts för sol, vind, regn, is och snö. 

Vilken modell ska du välja?

Är du osäker på vilken gravsten du vill ha till din anhöriges grav? Vi rekommenderar dig att kolla igenom vårt utbud av gravstenar i lugn och ro innan du bestämmer dig för en modell. På så sätt hinner alla tankar sjunka in och det kan bli enklare att bestämma sig. Du kan alltid kontakta oss för att få råd och tips angående vilken modell som blir bäst för graven. Utöver vårt utbud så designar och tillverkar vi stenar enligt kunders önskemål. Se gärna våran specialtillverkat sida för mer information

Skräddarsy en personlig gravsten till barn i vårt onlineverktyg

För många är det viktigt att en gravsten till barn är personlig. Att resa en gravsten är en mycket gammal tradition. Förr i tiden skulle stenen framförallt berätta vem som låg i graven. Numer kan den även förmedla kärlek, personlighet, intressen och liknande. 

Genom att omsorgsfullt välja text, design, mönster och bilder så får ni en personlig gravsten till barn. Tack vare det faktum att våra stenar är tillverkade i kompositsten och inte natursten så finns det nästan ingen gräns för era valmöjligheter. Ni riskerar alltså inte att få en likadan sten som andra har på kyrkogården.

En gravsten för barn kännetecknas av att de ofta har små hjärtan, månar och nallebjörnar på sig. Även själva stenen kan vara utformad som en nallebjörn eller måne. Den kan vara dekorerad med texter såsom ”Vårt älskade barn har gått till sista vilan” eller ”Störst av allt är kärleken”. 

Så fungerar onlineverktyget för design och utformning 

Hos oss på Peaceyard har ni möjligheten att själva designa gravstenens utformning. Trots att alla stenar är tillverkade i kompositsten så finns det över 200 materialval att välja mellan för stenens yta. 

För att designa er egen gravsten till ert barn så väljer ni först stenens utformning och sedan färg på ytan. Därefter kan ni välja vilken bas ni vill att stenen ska ha.

Därefter kan ni enkelt välja att addera olika bilder, texter och symboler på valfri placering på stenen. Om ni har några frågor om designverktyget så finns vi alltid redo att hjälpa till.

Vad ska det stå på gravstenen till ert barn?

Det svåraste för många är inte att designa en gravsten till barn, utan det svåraste är att veta vilken text som ska stå på gravstenen. Det är trots allt en älskad familjemedlem som har gått bort och vilken text är bra nog för att förmedla den förlusten.

Att välja rätt text kan ta lång tid. Ni kan alltid spara er design i vårt designverktyg medan ni funderar ut rätt text. Det vanligaste är att inkludera barnets namn samt datum för födsel och död. Dessa datum brukar ackompanjeras med en asterisk eller ett hjärta samt ett kors. 

För att göra stenen mer personlig är det vanligt att även gravera in en hälsning. ”Vila i frid,” ”Du lever vidare i våra hjärtan” eller ”Älskad för alltid” är omtyckta texter. Det är även vanligt att välja att gravera in en fin sångtext eller en dikt.

När ni har valt text, då använder vi en motivöverföringsteknik och graveringsteknik för att utforma och tillverka stenen. Slutresultatet blir alltid väldigt fint och detaljrikt. Vi har en mycket lång garanti på stenens alla delar.

Gravsten till barn för alla religioner

I vårt stora utbud av gravstenar till barn så finns det givetvis möjlighet att skapa en gravsten för specifika religioner. Vi erbjuder gravar för alla religioner, bland annat judiska gravstenar, islamiska gravstenar och kristna gravstenar. Om ni har frågor om gravstenar för olika religioner så kan ni alltid kontakta oss.

Vi kan ta fram former och designer för alla religioner och tack vare det material vi använder så finns det inga gränser för utformningen. Ni behöver alltså inte känna er begränsade när ni beställer en gravsten från oss på Peaceyard. 

Eftersom våra stenar i princip är underhållningsfria så behöver ni inte lägga ner tid och ork på att ta hand om stenen. När den väl står på plats på den kyrkogård som ni har valt utefter er religion, då är den vacker och beständig i alla väder. 

Att beställa en gravsten till barn från Peaceyard

Det är enkelt att beställa en gravsten från oss på Peaceyard. I er svåraste stund så har vi gjort processen så enkel som möjligt.

Ni börjar med att designa stenen i vårt designverktyg. Antingen designar ni den på egen hand eller med hjälp av oss. Det finns många färdiga modeller och symboler att välja mellan för att ge er inspiration. 

När designen är klar så verifierar vi att allting har blivit rätt. Därefter sätter vi igång med att tillverka stenen efter era önskemål och säkerställer att alla detaljer blir perfekta. Givetvis kvalitetsgranskar vi alla gravstenar efter tillverkningen. Allt för att resultatet ska bli så optimalt som möjligt. 

När stenen är kvalitetsgodkänd så skickar vi ut den till er eller till det företag som ska montera den på kyrkogården. Stenen sitter väl förankrad i marken och riskerar aldrig att välta.

Välkomna att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar om att designa er gravsten.